Menu

Energielabels en maatwerk, Alblasserdam

Volgende »

Omschrijving

Aan de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam worden 224 flatwoningen energetisch verbeterd. Het verbeterplan dat hiervoor gemaakt is, betreft duurzaamheidsmaatregelen, een verbeterde geveluitstraling en entreeverbetering.

De woningen gaan van energielabel F naar gemiddeld A/B.
Het doel van Woonkracht10 is om ook het bestaande bezit energiezuiniger te maken door met milieuvriendelijke materialen te renoveren. Woningen krijgen nieuwe kozijnen en de verwarmingsinstallatie word vervangen.

Verder wordt de thermische schil geïsoleerd. De duurzaamheidsmaatregelen in de Nicolaas Beetsstraat in Alblasserdam maken onderdeel uit van de plannen om alle woningen van Woonkracht10 te voorzien van een groen energielabel.

 

 

Werkzaamheden

Meetmij zorgde voor de opname van alle woningen in de oude situatie. Het betrof een 100% opname omdat er veel verschillende typen woningen zijn.

Alleen al wat betreft het glas waren er al 28 verschillende woningtypen te onderscheiden. Daarom zijn er meerdere scenario’s doorgerekend om een gedegen maatwerkadvies te bieden, zodat de opdrachtgever een goed onderbouwde keuze kon maken.

Naast de certificering en het afmelden van de woningen, begeleidde Meetmij ook de aanvraag van de STEP-subsidie.
 

contact

Adresgegevens
Meetmij
Da Vincilaan 5
6716 WC Ede

Telefoon: 085-0802760
E-mail: info@meetmij.nl

 
 
 
 
Volg Meetmij