Menu
Over Meetmij

maat en raad, zorgvuldig en betrouwbaar

Historie

In 2002 gingen we van start met ons eerste project: de renovatie van eengezinswoningen in Gouda. Onze taak was het inmeten van de woningen en het bepalen van de hoeveelheden metselwerk, kozijnen, schilderwerk en goten. Vele inmeetprojecten voor corporaties en aannemers volgden.

Meer historie »

 

Profiel

Zorgvuldig in maat, betrouwbaar in raad. Daar genieten wij bij Meetmij steeds weer opnieuw van. Met een team van specialisten die weten wat ze meten, voorzien wij van kwaliteit. Als inspecteur, inmeter of als opzichter kunnen wij u de juiste bouwkundige ondersteuning bieden. 

Meer Profiel »

 

Specialisme

Bouwkundige dienstverlening bij onderhoud en mutatie, met een sociale onderlegger. Door jarenlange ervaring met inmeten, inspecties en opnames achter de voordeur, weten wij goed om te gaan met bewoners. Wij stellen ons beleefd op en respecteren zoveel mogelijk de privacy.

Meer Specialisme »

 
 
 
Ons team

Ons team

Ons team bestaat uit enthousiaste mensen met veel ervaring en bouwkundige kennis. We snappen waar we mee bezig zijn. Alleen daardoor zijn we in staat om op niveau  met onze klanten te communiceren. Korte lijnen, representatief, deskundig en betrouwbaar, daar houden we van. Ook het belang van de bewoners of gebruikers verliezen we niet uit het oog. Dagelijks hebben we daarmee te maken. Uiteindelijk vertegenwoordigen we op locatie altijd onze opdrachtgevers. U kunt dat met een gerust hart aan ons overlaten. 

 
Column

Column

“Eerlijk is eerlijk; de hoofdlijnen van deze column zijn tijdens een kerkdienst tot stand gekomen. Ik kan er niks aan doen. Mijn gedachten vliegen aldoor van hot naar her. En ’t vreemde is dat aan het eind van de dienst de column nog rond was ook. Het werd me toegespeeld. Ik zal het uitleggen.”

 

Isolatie

Het lijkt tegenwoordig een toverwoord: isolatie. Menig woonhuis wordt tegenwoordig grondig geïsoleerd. Gestimuleerd vanuit Den Haag moeten de energielabels drastisch omhoog. Gemiddeld zeker naar een label B en als het even kan naar een A of A+. Met name woningen van woningcorporaties worden in grote getale aangepakt. Liefst met hele straten tegelijk. We noemen dat groot onderhoud met verbetermaatregelen. Onderhoud wordt aangepakt in combinatie met de energetische maatregelen. Het dak wordt voorzien van isolerende dakplaten en nieuwe pannen. De gevels worden voorzien van spouwmuurisolatie. De vloer van de begane grond wordt geïsoleerd en veelal worden er nieuwe kozijnen met dubbel glas geplaatst. De hele buitenkant wordt lekker dik ingepakt. En los van de betere isolatie gaat zo’n blok er gewoon weer keurig uitzien. Dat valt zeker op als we na de werkzaamheden zo’n straatje inrijden. Net blok, denken we dan. Ziet er mooi uit, zo aan de buitenkant.

Maar als we nu eens aanbellen bij zo’n woning. Wat gaat er achter zo’n opgeknapte gevel schuil? Ziet het er aan de binnenkant net zo mooi uit? Denkt u? Wilt u het echt weten? Achter zo’n goed geïsoleerde gevel gaat vaak ook veel isolatie schuil. Armoede en eenzaamheid anno 2015. Dagelijks komen we ze tegen. Geïsoleerde bewoners die niet meer opgewassen zijn tegen de eisen van deze tijd. ’t Gaat allemaal maar net. Huur, vaste lasten, eten en drinken, en ’t is elke maand op. En in veel gevallen gaat het allemaal helemaal niet meer. De hulpinstanties komen er niet uit. De lokale driehoek staat op scherp. Luisteren biedt geen soelaas. Praten al helemaal niet meer. En dan kan het zomaar gebeuren dat er ’s avonds opeens een portiek in de fik staat. En eigenlijk weet iedereen wel wie dat gedaan heeft. Of tijdens een gesprek komt er plots een wapen uit de kast. De enige taal die nog lijkt te werken. Of we spreken een bewoner die net zijn visspullen heeft verpand, om deze week in ieder geval nog wat shag en een biertje te kunnen kopen. Of dat echtpaar wat volgende week maandag uit hun huis wordt gezet. Hopelijk heeft het Leger des Heils nog een plekje. Of dat arrestatieteam, wat voor de vierde keer deze maand een bewoner achterover drukt. En elke keer zit ie na een dag of wat weer thuis.

Hoeveel voorbeelden wilt u dat ik noem? Kijk maar om u heen. Hoeveel voordeuren ziet u daar. Hoeveel van dit soort verhalen treffen we  daar aan? Nou, daar zitten ze; alleen in hun huisje. Soms kamers stampvol met spullen. Dan moet je klimmen en klauteren om bij die speciaal vrijgemaakte stoel te komen. Soms het hele huis onder de kakkerlakken, ontlasting en afval. En dat allemaal gewoon om ons heen, soms zelfs heel dichtbij. Maar om het te zien moet je wel even verder kijken dan die mooie opgeknapte gevel. Denkt u echt dat deze mensen zich druk maken om een beetje isolatie? En dan denk ik bij mezelf: Is dit nou het resultaat van 70 jaar bevrijding? Is dit nou de winst van welvaart. Ik geloof er helemaal niks van. ’t Is op. ’t Is helemaal op achter tal van goed geïsoleerde geveltjes.

En toen, toen speelde het orgel psalm 85, “Dan zal ons ’t land zijn volle garve bien”,  bij het uitgaan van de dienst. Nou, zo heel veel volle garven zie ik niet achter al die voordeuren. Blikken vol zorg; mensen aan het eind van hun latijn. En toch was bij het spelen van deze psalm mijn column weer rond. Want weet u wat de essentie is van goede isolatie? Weet u wat van groot belang is bij een goed geïsoleerde woning? Juist ja. De essentie van goede isolatie is ventilatie. Zonder ventilatie geen isolatie. Goede ventilatie is broodnodig. De afvoer van vochtige lucht uit de woning en de toevoer van frisse lucht de woning in. En dat is waar Nederland om schreeuwt. Dat is waar al die bewoners dringend behoefte aan hebben. Nederland schreeuwt om ventilatie. Nederland schreeuwt om frisse lucht. De frisse lucht van Gods geboden; de ventilatie door Gods woord. Want dan zal de HEER ons 't goede weer doen zien; Dan zal ons 't land zijn volle garven biên.

En kijk af en toe even bij de buren of het ventilatierooster nog open staat.

Klaas Jelle Hakvoort

 
 

contact

Adresgegevens
Meetmij
Da Vincilaan 5
6716 WC Ede

Telefoon: 085-0802760
E-mail: info@meetmij.nl

 
 
 
 
Volg Meetmij